İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Anadolu Lisesi

Sancaktepe Anadolu Lisesi

Veyse Karani Mahallesi Zaloğlu Rüstem Caddesi No20/1 Sancaktepe / İSTANBUL
Vizyon
Kurumumuz yüksek etik ve akademik standartlara sahip, yenilikçi, sürekli etkin öğrenen, toplumsal, uluslar ve kültürler arası bilince sahip çift dilli vatandaşlar yetiştirmeyi amaçlar ve bu değerler doğrultusunda Atatürk ilke ve devrimlerinden hiçbir zaman ödün vermez. Vizyonumuz “Özenli bir dünya için kendini ve toplumu geliştirebilen mutlu ve özgür insan yetiştirmektir.
Misyon
Sevgi, saygı ve güven ortamında başarı azmi ve geleceği şekillendirme sorumluluğu ile mükemmele ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişim ile çevresinde benimsenen ve takdir edilen bir eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
Okulumuz sosyal-sportif-sanatsal ve akademik çalışmalarsa sürekli isminden söz ettiren ve en önde olan okullardandır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Sancaktepe´de farklı branşlarda çeşitli şampiyonluklar kazanmakla birlikte masa tenisinde il şampiyonluğu, bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğu ve bireysel birçok alanda Türkiye derecesi alan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin 2020-2021 eğitim öğretim yılında % 87 si 4 yıllık fakilte kazanarak bu alanda da öne çıkmaktadır.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Tam Gün: 09:00-16:00
Kalorifer (Doğalgaz)
İNGİLİZCE VE ALMANCA
Ulaşım
Okulumuza Kartal yönünden KM60, 132P, 131V No´lu; Kadıköy yönünden 18V, 18F No´lu, Kozyatağı yönünden 19V No´lu; Altunizade-Metrobüs yönünden 11V No´lu, Üsküdar yönünden 12ÜS No´lu; 4.Levent-Metro yönünden 122V No´lu otobüslerle ulaşabilirsiniz.Ayrıca;Sulştanbeyli´ye giden tüm araçlar Rings AVM önünden geçmekte ve Rings AVM´den yürüme yolu 10 dk. da okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.Açılacak yeni metro durağı okulumuza 150 mt. uzaklıktadır.
Okul Servisi bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Veysel Karani Mahallesi. Zaloğlu Rüstem Caddesi. No:20 (Veysel Karani İlköğretim Okulu ve Mustafa Öncel Spor Kompleksi yanındadır) Sancaktepe/İstanbul
İstanbul´a 20 km, Sancaktepe´ye 2 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
2022-2022 Eğitim- Öğretim yılında okulumuza 440 öğrenci alınacaktır.Sancaktepe´nin tüm bölgelerinden okulumuz 1. öncelik tercih edilebilecektir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
% 87 oranında 4 yıllık fakülteye yerleştirme oranı bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
2021-2022 eğitim- öğretim yılı; Sancaktepe Genç Erkekler Futbol Şampiyonu Sancaktepe Genç Erkekler Voleybol Şampiyonu Sancaktepe Masa Tenisi Genç Kızlar Şampiyonu Sancaktepe Masa Tenisi Genç Erkekler Şampiyonu Sancaktepe Basketbol Genç Erkekler Üçüncüsü
Tubitak 4006 Etkinlikleri
ERASMUS+ PROJESİ